Mint az előző bejegyzésből kiderült, a búzafű házi termesztése nem egy egyszerű feladat, ráadásul időigényes is.
Tény, hogy a búzafű mag rendszeres beszerzése, csíráztatása, a termőföld beszerzése, a búzafű mindennapi "pátyolgatása", a szüret, a préselés és tárolás folyamatos odafigyelést és szakértelmet igényel.
Jó hír, hogy a leleményes búzafűlé fogyasztók áthidalhatják a nehézségek egy részét!
A búzafűlé rendszeres utánpótlásának kétség kívül egy igen ötletes megoldása közvetlenül a termelőtől megvenni a már termesztett és learatott búzafüvet és házilag préselni.
Mire kell odafigyelni a búzafű vásárlásakor?
Mivel aratás után a búzafű a hűtőben körülbelül egy hétig tárolható (én személy szerint 3 napot mondok, de az egy hét még belefér), ez a módszer akkor igazán hatásos, ha Ön talál egy megbízható termelőt, akivel folyamatos kapcsolatot tart fenn, hogy a búzafű aratásakor rendszeresen vásárolni tudjon tőle.
Itt Önnek arra kell odafigyelnie, hogy a rendszeres búzafű vásárláshoz folyamatosan tartania kell a kapcsolatot a termelővel (minimum heti szinten)
A másik probléma az lehet, hogy a termelő hajlandó-e felvállalni azt a plussz búzafű mennyiséget, ami a saját szükségleteit és az Ön igényeit is ki tudja elégíteni.
Mire kell odafigyelni a búzafű prés vásárlásakor?
A búzafű prés vásárlásakor a következő dolgokat kell szem előtt tartania:
- Alkalmas-e búzafű és zöldség/gyümölcs préselésére is? (az ilyen gépeket általában különböző préselő "fejjel" adják)
- Préselés után milyen gyorsan kell tisztítani? (pl. ha öntöttvas, akkor ne rozsdásodjon be)
- Manuális, vagy gépi a készülék? (a búzafű kézi préselése sokak számára nagyon fárasztó tevékenység)
- Van-e a géphez garancia, és ami a legfontosabb, mennyire nehéz tartalék alkatrészeket szerezni hozzá? (sokszor nem is a présgép megvásárlása, hanem a tönkrement alkatrészek cseréje okozza a legnagyobb gondot)
- Mennyi búzafűlevet lehet kinyerni a préselés során?